Nieuws

Schöne begrijpt niets van zoveelste kapitale VAR-blunder: Dit is toch duidelijk

Schöne begrijpt niets van zoveelste kapitale VAR-blunder: "Dit is toch duidelijk"

20-03-2022 09:32

NEC is voor de derde keer op rij de dupe van slechte arbitrage. Lasse Schöne uit tegenover ESPN zijn ongenoegen over een niet gegeven penalty tegen Sparta.

De Deen kijkt naar het beeld van Sparta-verdediger Adil Auassar, die een schot van NEC met zijn arm lijkt te blokken. "Jongens, dit is toch duidelijk hands of niet", aldus de aanvoerder. "Hij blokt een schot op goal met de hand. Ik ga er niets meer van zeggen. We lachen erom, maar dit is toch overduidelijk? Eens schot op goal komt tegen zijn elleboog aan. Die uitgestoken is. Kom op hé."

Tegen FC Groningen werd Souffian El Karouani onterecht met rood van het veld gestuurd. De VAR greep niet in. Later die week werd de rode kaart geseponeerd door de KNVB. Toen de Nijmegenaren AZ troffen maakten de Alkmaarders via Jesper Karlsson een goal waarbij het overduidelijk hands was. Nu was het voor de derde keer raak voor de ploeg van Rogier Meijer. "Dit is toch ongelofelijk", aldus Schöne. "Ik vind ze alle drie erg, want allemaal zijn ze overduidelijk."

Scheidsrechter Jochem Kamphuis heeft na afloop zijn excuses aangeboden aan NEC-trainer Meijer, meldt de Gelderlander. De leidsman heeft toegegeven dat hij een penalty had moeten geven. "Dat het weer gebeurt, is heel vervelend", aldus Meijer.

NEC speelde met 0-0 gelijk tegen degradatiekandidaat Sparta. De Nijmegenaren staan nu tiende in de Eredivisie met 32 punten. De Spartanen staan één na laatste met 21 punten.