Arbitrale dwaling hoogtepunt in gelijkspel, Sparta steelt punt in Nijmegen

19-03-2022 22:52 Laatste update: 23:06

NEC heeft zaterdagavond teleurstellend gelijkgespeeld tegen degradatiekandidaat Sparta Rotterdam. De Nijmegenaren toonden het betere spel, maar vergaten zichzelf te belonen met een doelpunt: het werd 0-0. Het hoogtepunt in Nijmegen was de afwezigheid van de VAR na een duidelijke handsbal van de bezoekers.

NEC was in de openingsfase duidelijk de betere partij en combineerde rustig tot er een opening ontstond bij de verdediging van de bezoekers. Na ruim twintig minuten redde Dirk Abels de bezoekers door een bal van Jonathan Okita van de lijn te halen. Na een goede fase van de thuisploeg begon Sparta ook beter voor de dag te komen. Vlak voor rust had Dirk Proper de grootste kans om NEC op voorsprong te zetten op aangeven van Ali Akman, maar het schot ging rakelings naast.

Na rust had Sparta een grote kans op de gelijkmaker. Joeri de Kamps liep na een klein uur op het juiste moment in en schoot voorlangs. Vlak daarna belandde de bal op de paal van het Sparta-doel en claimde NEC dat er hands was gemaakt. Na de beelden te hebben gezien, leek het inderdaad zo dat Adil Auassar de bal tegenhield met zijn arm, maar de VAR greep niet in. Daardoor werd NEC wederom niet geholpen door de video-arbiter, zoals wel vaker dit seizoen.

Wilfried Bony kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen voor Akman, wat tot veel gejuich zorgde bij het thuispubliek. In de slotfase vond Sparta het goed en besloten de Rotterdammers het duel te laten doodbloeden door het vooral rustig aan te doen. Er werd nog weinig gevoetbald en ook na zes minuten blessuretijd wist de thuisploeg het net niet meer te vinden.

Door het gelijke spel blijft Sparta één punt voor op hekkensluiter PEC en kunnen de Rotterdammers nog drie punten pakken in het gestaakte duel met Vitesse, dat in april wordt uitgespeeld. NEC had met een overwinning naar de achtste plaats kunnen klimmen, maar met het nu doen met de tiende plaats.