Transfernieuws

'Haaland maakt snel beslissing: keuze over toekomst is volledig aan de Noor'

'Haaland maakt snel beslissing: keuze over toekomst is volledig aan de Noor'

16-03-2022 23:32 Laatste update: 17-03-2022 10:09

Erling Haaland gaat snel beslissen over zijn toekomst. De verwachtingen zijn dat de Noorse machine zijn club Borussia Dortmund aan het eind van dit seizoen gaat verlaten, weet transferexpert Fabrizio Romano.

Haaland heeft een clausule in zijn contract waardoor elke club hem voor tachtig miljoen euro kan oppikken. Dit betekent dat het volledg aan de 21-jarige spits is waar hij zijn handtekening gaat zetten. Keuze heeft Haaland in ieder geval genoeg: volgens Romano zijn Real Madrid, Manchester City, FC Barcelona en Bayern München geïnteresseerd om het topspits in de armen te sluiten.

Bij Real Madrid woedt al jaren de droom om Haaland samen met Kylian Mbappé aan de voorhoede toe te voegen, waar Xavi hem namens Barcelona probeert te overtuigen van de nieuwe weg waarin de Catalanen zijn ingeslagen.

Bayern zou Haaland achter de schermen ook polsen om de overstap te maken, zeker nu de situatie met Robert Lewandowski onzeker is. Manchester City zou op zijn beurt het beste financiële plaatje hebben voorgehouden, maar hier is Haaland niet vatbaar voor. Romano weet dat Haaland het project altijd boven het grove geld plaatst, wat zijn keuze tussen Manchester United en Borussia Dortmund uit 2019 illustreert.

De interesse in het Haaland komt niet uit het niets, zijn statistieken liegen er niet om. Haaland wist in 58 opwachtingen 56 keer het net te vinden. Woensdagavond speelde de nummer negen nog mee in het treffen met FSV Mainz 05. De geel-zwarten wonnen de wedstrijd met 0-1.