Nieuws

Bosz' Lyon op drempel van kwartfinale: 'Staan met 1-0 voor, dus zij moeten komen'

Bosz' Lyon op drempel van kwartfinale: 'Staan met 1-0 voor, dus zij moeten komen'

16-03-2022 15:02 Laatste update: 15:16

Olympique Lyon-trainer Peter Bosz is vol vertrouwen in een goede afloop van de Europa League-return tegen FC Porto. De Nederlandse coach staat onder druk in Frankrijk na een flinke thuisnederlaag in de Ligue 1.

Afgelopen zondag ging het mis voor Lyon in eigen huis tegen Stade Rennes (2-4). "We vergeten niet wat er zondag is gebeurd, maar nu denken we aan Porto", vertelt Bosz op de persconferentie. "We wonnen daar (in Portugal, red.), tegen een geweldig team en ook dat mogen we niet vergeten", doelt de oefenmeester op de knappe 0-1 zege uit de heenwedstrijd. "De tegenstander mag in geen geval onderschat worden. Porto is een hele grote club met geweldige spelers. Ze zullen sowieso sterk beginnen, daardoor moeten we ons niet laten verrassen."

Bosz is op zijn hoede voor de huidige koploper van Portugal. "Porto is een team dat altijd aanvallend speelt. We staan met 1-0 voor, dus zij zullen moeten komen. We bereiden ons voor op alle mogelijke ontwikkelingen", vervolgt hij. "We zullen er alles aan doen om ons te kwalificeren voor de kwartfinale. Ik hoop dat we morgen alle kwaliteiten zullen tonen die daarvoor nodig zijn".

De Europese campagne lijkt het seizoen te moeten redden voor Bosz. De resultaten van Lyon in de Franse competitie zijn namelijk uitermate teleurstellend. Les Gones bezetten tien duels voor het einde van de competitie de tiende plaats met een achterstand van negen punten op de derde plek.

Die plaats geeft aan het einde van de rit recht op het spelen van Champions League-voetbal. Winst van de Europa League betekent directe kwalificatie voor het miljardenbal. Op die manier beschikt de trainer over een andere troef om deelname aan Europa's lucratiefste clubtoernooi te verwezenlijken.