Nieuws

Pasveer lovend over Ten Hag: 'Het is bizar hoeveel uren hij maakt'

Pasveer lovend over Ten Hag: 'Het is bizar hoeveel uren hij maakt'

14-03-2022 21:24 Laatste update: 21:25

Remko Pasveer heeft erg veel waardering voor Erik ten Hag. De 38-jarige sluitpost laat bij Rondo weten dat de Ajax-trainer overal controle over wil hebben.

"Ik vind Erik heel erg direct, hij weet precies wat hij wil", trapt Pasveer af aan tafel bij Rondo. "Het mooie vind ik – en daar houd ik van – hij vindt de keeper echt belangrijk in de opbouw, hij wil van achteruit opbouwen onder volle druk. Maar daarin wel het extreme risico uitgesloten."

Pasveer had voor de aflevering nog kort contact met zijn trainer. "Hij is bezeten in zijn werk, het is bizar hoeveel uren hij maakt. Aan dingen zien, controle hebben over dingen, hij ziet alles. Hij had natuurlijk al gehoord dat ik hiernaartoe ging. Vanavond bij Ziggo? Ja, ja, ja. Dan voel je aan hem, pas op met wat je zegt. Hij wil wel controle hebben. Dat tekent hem ook wel en dat is ook de drive die hij heeft."

Ziggo Sport sprak ook nog kort met de oefenmeester van Ajax over de rol van Pasveer in zijn ploeg. "Hij past in het profiel van de Ajax-keeper, een meevoetballende keeper. Maar het is ook een keeper die vooral zijn werk doet uit preventie en dat heeft hij op een uitstekende manier ingevuld. Het is heel erg vervelend dat hij nu op dit niveau, in de Champions League, moet afhaken", aldus Ten Hag.