Reactie

Beugelsdijk verbijt zich: 'Als je PSV kan pakken, dan was het vandaag'

Beugelsdijk verbijt zich: 'Als je PSV kan pakken, dan was het vandaag'

27-02-2022 17:32

Tom Beugelsdijk is teleurgesteld in de manier waarop Sparta Rotterdam op zondagmiddag de wedstrijd weggaf tegen PSV. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft op voorsprong, maar konden na een bizarre overtreding van Arno Verschueren de ruimtes met zijn tienen niet meer belopen. 

In gesprek met Rijnmond TV laat Beugelsdijk zijn teleurstelling zien. "Als je PSV kan pakken, dan was het vandaag. Of minimaal een punt, dat was dik verdiend geweest. Deze instelling en deze spirit moeten we hebben tegen ploegen die er gaan komen. Dat is tegen NEC, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, Fortuna Sittard. Dus dan moeten we deze spirit laten zien."

De ras-Hagenees is wel te spreken over de stadions die weer vol mogen zitten. "Ik denk dat het wel heel belangrijk is geweest dat de fans er waren. Die hebben ons fantastisch gesteund en daar krijg je wel extra kracht door."

"Uiteindelijk ga je opportunistisch spelen. Je hoopt eigenlijk helemaal niet te komen. Dat betekent dat je moet scoren, ik was liever de hele wedstrijd achterin gebleven. Dat is een alles of niets", zegt Beugelsdijk over zijn taak als stormram in de slotfase. 

Door de nederlaag blijft Sparta voorlaatste staan in de Eredivisie. PSV is door de overwinning tijdelijk dichterbij gekropen bij Ajax.