Wedstrijdverslag

Cambuur wint nipt in eigen huis van Fortuna, VAR pakt de hoofdrol

Cambuur wint nipt in eigen huis van Fortuna, VAR pakt de hoofdrol

27-02-2022 07:58 Laatste update: 10:49

SC Cambuur heeft op zaterdagavond goede zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg uit Leeuwarden won ternauwernood in eigen huis van Fortuna Sittard, al werd het wel in het zadel geholpen door de VAR. 

De thuisploeg toonde het betere van het spel, maar toch was het Deroy Duarte die voor de bezoekers de score opende. Charlison Benschop maakte even later de 0-2, maar VAR Erwin Blank haalde scheidsrechter Jannick van der Laan naar de kant om naar het scherm te kijken. Na enig beraad werd de treffer afgekeurd door een vermeend blok van Martin Angha op Erik Schouten. Het doelpunt werd geannuleerd en aan de andere kant wist Tom Boere de bal in het doel te glijden. De ploegen gingen rusten bij een stand van 1-1. 

Een kwartier voor tijd zorgde Boere ook voor de 2-1 en liet hij het volledig uitverkochte Cambuur Stadion juichen. Enkele minuten voor het einde begonnen de bezoekers uit Sittard aan een slotoffensief en dit betekende bijna de gelijkmaker. Paul Gladon stiftte de bal over de uitstormende Cambuur-doelman heen, maar zag hoe zijn inzet van de lijn werd gehaald met een heroïsche omhaal van de lijn werd gehaald. Verder werd er niet meer gescoord in Limburg.

Door de overwinning neemt Cambuur tijdelijk de achtste plaats over. Fortuna blijft in de gevarenzone en staat zestiende in de Eredivisie.