Nieuws

Abramovich reageert en geeft eigenaarsschap Chelsea uit handen

Abramovich reageert en geeft eigenaarsschap Chelsea uit handen

26-02-2022 19:53 Laatste update: 20:16

Roman Abramovich is ingegaan op de ophef rondom zijn persoon vanwege zijn goede relaties met het Kremlin. De Russische miljardair doet terwijl het conflict gaande is afstand van Chelsea FC, waar hij eigenaar van is. 

In een officieel statement op de clubwebsite heeft Abramovich laten weten dat de club voorop staat. "Gedurende mijn twintig jarige eigenaarsschap van Chelsea FC, heb ik mijn taak altijd beschouwd als die van beschermer. Het is onze taak om er voor te zorgen dat de club het zo goed mogelijk kan doen en een positieve rol kan spelen voor de toekomst."

"Ik heb altijd beslissingen genomen met de beste intenties voor de club. Ik blijf me aan deze waarden houden. Om deze reden geef ik vandaag vertrouwenspersonen van de Chelsea Foundation het eigenaarsschap van Chelsea FC", vervolgt Abramovich. Marina Granovskaia, de technisch directeur van The Blues, krijgt de belangrijkste taak. Abramovich verkoopt de club niet, maar geeft de leiding (tijdelijk) uit handen terwijl het conflict gaande is. 

"Ik geloof dat zij momenteel de beste kaarten hebben om goed voor de club, de spelers en de fans te zorgen", sluit de miljardair af. Abramovich stond al op enige 'lijstjes' van het ministerie van Buitenlandse Zaken, liet minister Liz Truss eerder weten. De kans is aanwezig dat de Russische miljardair niet langer welkom is in het Verenigd Koninkrijk. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!