Opinie

Sneijder legt vinger op zere plek: 'Daar ging veel verkeerd'

Sneijder legt vinger op zere plek: 'Daar ging veel verkeerd'

24-02-2022 07:28

Wesley Sneijder is niet te spreken over het spel dat Ajax woensdagavond in de tweede helft op de mat legde tegen Benfica. De ex-Ajacied is met name kritisch op het aandeel van Daley Blind en Ryan Gravenberch na het 2-2 gelijkspel in Portugal.

"Aan de linkerkant van het veld ging veel verkeerd. Als je 1-2 voor staat en je merkt dat je niet meer lekker in de wedstrijd zit, verdedig die 1-2 dan", trapt Sneijder zijn pleidooi af bij RTL7, terwijl hij beelden toont van Blind. "Hier verliest Blind de bal. Iedereen bij Ajax is voor de bal en dan komt Benfica eruit. Je weet dat Rafa Silva altijd die ruimtes opzoekt in de omschakeling."

"Even later gebeurt precies hetzelfde, moet je kijken waar Blind en Gravenberch staan", vervolgt de recordinternational van Oranje. "Die hebben daar niets te zoeken. Je staat met 1-2 voor en je hebt nog twintig minuten te voetballen. En dan gebeurt in de omschakeling precies hetzelfde. Ik vind dat een beetje jeugdig. Het is dat die spits hem totaal verkeerd raakt, anders is het hier al raak", doelt hij op de kans van Roman Yaremchuk in de zeventigste minuut.

Even later maakte Benfica die gelijkmaker alsnog. "Moet je kijken waar Blind staat, hij is zelfs de diepste spits", aldus Sneijder. "En ook Gravenberch staat in de zestien. Wéér ligt die hele linkerkant open. Dit wordt uiteindelijk het deksel op de neus, dat mag niet gebeuren. Erik ten Hag wilde hier ook al ingrijpen door Tagliafico en Klaassen in te brengen. Dat had hij misschien ook eerder kunnen doen. Dan verdedig je die 1-2 voorsprong."