Nieuws

PSG-uitblinker Verratti moet vrezen voor zware straf na uitbarsting

PSG-uitblinker Verratti moet vrezen voor zware straf na uitbarsting

22-02-2022 10:40 Laatste update: 10:45

Marco Verratti en Leonardo hangen een zware straf boven het hoofd. De Italiaanse spelmaker en de technisch directeur van Paris Saint-Germain moeten vrezen voor een zware straf van de Franse voetbalbond, nadat het tweetal felle kritiek op scheidsrechter Mikael Lesage uitte na de 3-1 nederlaag bij Nantes.

PSG werd volgens Verratti en Leonardo benadeeld door de arbitrage in het Ligue 1-duel. De Parijzenaren kregen een dubieuze strafschop tegen en werden door Lesage zes keer bestraft met een gele kaart. Na de wedstrijd tegen Nantes kon de 29-jarige Italiaan zijn hoofd niet koel houden. "Hoe is het mogelijk dat we hier tien gele kaarten pakken (in feite waren het er zes, red.)", begon Verratti zijn pleidooi in gesprek met Canal+. "We mogen niet eens praten met deze arbiter, we mogen niets. Hij is de enige scheidsrechter ter wereld waar we niets tegen mogen zeggen."

"Die overtreding op Mbappé was een penalty en dan verdient dat ook een tweede gele kaart en dus rood", vervolgt Verratti. "We moeten onze verantwoordelijkheid nemen, want soms laten we op ons schijten door de scheidsrechters." Volgens L'Équipe neemt de Franse voetbalbond de laatste uitspatting erg serieus, waardoor hij een zware sanctie riskeert. Verratti moet vrezen voor een schorsing van vijf duels, wanneer zijn opmerkingen als 'onbeleefd' worden beoordeeld door de Franse tuchtcommissie.