Nieuws

Tottenham straft Conte: spreekverbod richting Italiaanse media

Tottenham straft Conte: spreekverbod richting Italiaanse media

18-02-2022 18:39

Tottenham Hotspur heeft zijn manager Antonio Conte een spreekverbod opgelegd. De Italiaan gaf vrijdag op de persconferentie aan dat hij van zijn werkgever niet meer mocht praten met de Italiaanse media, nadat hij onlangs uithaalde naar het transferbeleid van de club.

De winterse transferperiode liep niet zoals gehoopt voor Conte. Hij raakte vier spelers kwijt en kreeg daarvoor op het laatste moment twee spelers van Juventus terug: Dejan Kulusevski en Rodrigo Bentancur. De manager uitte zijn onvrede in gesprek met Sky Italia, de Italiaanse tak van Sky Sports. Tottenham was hier niet van gediend en besloot om geen interviews meer met de Italiaanse media toe te staan.

"Wat er in januari is gebeurd, is niet gemakkelijk. Vier spelers zijn vertrokken, vier belangrijke spelers voor Tottenham", aldus Conte afgelopen woensdag in gesprek met Sky Italia. "Er zijn maar twee spelers voor teruggehaald. Zelfs in aantallen zijn we op papier verzwakt. Bentancur en Kulusevski zijn ideale spelers voor de toekomst, omdat Tottenham op zoek is naar jonge spelers die ze kunnen ontwikkelen. Echter zijn dit geen spelers die er klaar voor zijn. Dat is het probleem."

Conte heeft echter geen spijt van controversiële uitspraken, zo geeft hij twee dagen na het verschijnen van het interview aan. Hij had zijn visie al eerder met de club gedeeld. "Ik denk dat ik duidelijk ben geweest en de voorzitter (Daniel Levy, red.) weet heel goed hoe ik erover denk. Voor mij is het niet zo belangrijk om naar de media te stappen. Ik praat met hem als ik dat wil."