Reactie

Driessen is kritisch op PSV en heeft vragen over vertrek Gerbrands

Driessen is kritisch op PSV en heeft vragen over vertrek Gerbrands

18-02-2022 07:52 Laatste update: 09:18

Valentijn Driessen vindt het bijzonder dat PSV algemeen directeur Toon Gerbrands zo 'makkelijk' laat gaan. Dat stelt hij in zijn column in De Telegraaf.

Onder leiding van Gerbrands sloeg PSV de weg omhoog in. 'Er was een schuld van vijftig miljoen euro die weggewerkt moest worden en PSV was zeven jaar op een rij geen kampioen geworden. We wilden samen per twee jaar één titel winnen. Als we dit jaar kampioen worden, is dat volledig gelukt, zei Gerbrands, die drie keer landskampioen werd in de afgelopen zeven jaar met PSV.'

'De enige reden dat de algemeen directeur drie jaar(!) voor het einde van zijn contract in 2025 vertrekt, is de beschikbaarheid van de 'ideale' opvolger: Marcel Brands. Zeggen Gerbrands en de rvc van PSV. Maar, had Gerbrands plaatsgemaakt voor de onervaren Brands als Ajax afgelopen drie jaar niet in alles een gapend gat had geslagen met PSV?', aldus Driessen.

De chef sport van De Telegraaf geeft verder aan dat het geloof bij PSV in Gerbrands niet groot lijkt te zijn. 'Bij de rvc ontbreekt het onvoorwaardelijke geloof dat Gerbrands de juiste man is om PSV terug op koers te krijgen. Anders hadden ze hem nooit zo gemakkelijk laten gaan. Na zijn vliegende start als algemeen directeur in 2014 en vier geweldige seizoenen is de klad erin gekomen sinds 2018.'

PSV maakte in het begin van de week bekend dat Marcel Brands komende zomer de vertrekkende Gerbrands vervangt als algemeen directeur.