Nieuws

Fraaie transfer voor Blaswich: driejarig contract bij Bundesliga-topclub

Fraaie transfer voor Blaswich: driejarig contract bij Bundesliga-topclub

15-02-2022 15:15 Laatste update: 17:16

Janis Blaswich maakt op dertigjarige leeftijd een droomtransfer. De goalie van Heracles Almelo vertrekt transfervrij naar Bundesliga-topclub RB Leipzig. De Duitser tekent in zijn vaderland een driejarig contract.

Keeperstrainer Brian van Loo is van groot belang geweest gedurende de periode van de doelman in Overijssel. "Dankzij hem heb ik me zo ontwikkeld en dat laat zien hoe hier wordt gewerkt", vertelt Blaswich op de clubsite van Heracles Almelo. "Ik waardeer enorm wat de club mij heeft aangeboden om mij hier te houden. Maar het stond hoog op mijn doelenlijst om nog een keer in de Bundesliga te keepen en daar wilde ik op wachten. Nu deze kans voorbijkomt, kan ik deze niet laten liggen."

Het ziet er echter niet naar uit dat Blaswich zomaar als eerste keuze bij Die Roten Bullen gaat fungeren. Hongaars international Péter Gulácsi is al jaren de onbetwiste vaste doelman in Leipzig. Na het vertrek van Robin Pröpper naar FC Twente fungeert Blaswich dit seizoen als aanvoerder bij de Heraclieden. "Janis is in de afgelopen maanden zeer betrouwbaar en transparant geweest in dit proces", reageert technisch directeur Tim Gilissen op de transfer. "Voor hem is dit een geweldige stap. We mogen trots zijn dat we opnieuw iemand afleveren aan een goede club in een Europese topcompetitie."