Nieuws

Ex-voetballer Arno Arts over trainingskamp Twente: 'Het was verschikkelijk'

Ex-voetballer Arno Arts over trainingskamp Twente: 'Het was verschikkelijk'

09-02-2022 17:26

Arno Arts publiceerde vorig jaar zijn autobiografie genaamd: Linkspoot. Hij vertelt hier een aantal opmerkelijke avonturen in een interview met Tubantia. Het boek is inmiddels toe aan een tweede druk.

Het boek bestaat voornamelijk uit anekdotes over zijn tijd bij FC Twente, de kleedkamerhumor en de pittige trainingen onder Adriaanse bij Willem II. "Maar ook moeilijke momenten in mijn leven", zegt Arts. "Misschien schuilt daarin wel het succes van het boek: het is voor iedereen herkenbaar."

FC Twente
De ex-voetballer speelde 72 keer voor de Tukkers en is dolenthousiast over zijn teamgenoten van toen. "We hadden zo’n leuk team. Hans de Koning, Erik ten Hag, Ronald de Boer, Youri Mulder, André Paus, Nico-Jan Hoogma, Prince Polley. Echt een vriendenteam."

Over het trainingskamp naar China zegt Arts het volgende: "Het was verschrikkelijk. De vlucht was al een nachtmerrie. En iedereen had diarree vanwege de maaltijden in het hotel. Op de gang lag personeel in kruiwagens te slapen. We waren kilo’s afgevallen toen we naar huis gingen."

Het boek bevat zelfs een voorwoord van Johan Derksen en hij kwam op zijn uitnodiging naar de studio van Veronice Inside. "Eigenlijk kwam ik naar de studio voor een foto om op Facebook te gebruiken. Dat was de enige manier om mijn boek te promoten. En ineens hield Johan tijdens het programma mijn boek omhoog."