Nieuws

Dost nog altijd in ziekenhuis: 'Moet de wedstrijd weer op de televisie volgen'

Dost nog altijd in ziekenhuis: 'Moet de wedstrijd weer op de televisie volgen'

05-11-2023 16:14

Bas Dost ligt nog altijd in het ziekenhuis. Hij kampt met een ontstoken hartspier. In een openhartig interview bij de NOS sprak algemeen directeur van NEC Wilco van Schaik over de turbulente week. 

"De reanimatie heeft hem gered, dat heeft Bas zelf ook aangegeven", zegt Van Schaik. Hij kon ook iets meer zeggen over de huidige situatie van de spits. "Het gaat beter, maar natuurlijk heeft hij heel veel angst. Woensdag heeft hij op een heel mooie en goede manier uitgelegd aan de groep wat hij heeft. Dit moet herstellen met rust. Hij ligt nog in het ziekenhuis en moet de wedstrijd van vandaag dus weer op de televisie volgen."

Hoewel Dost nog een lange weg te gaan heeft was er ook de vraag of Dost ooit nog kan voetballen. "Ja, dat is de vraag. Het is nu ook niet de grootste prioriteit. Voetballen en trainen zit bij Bas echt heel diep. Hij is pas heel kort bij NEC, maar maakt heel veel indruk op iedereen. Zijn carrière is geweldig, maar het is een heel normale jongen. Alle gebeurtenissen deze week hebben me wel geraakt."

In de wedstrijd tegen FC Volendam moest NEC het lang met tien man doen. Elayis Tavşan kreeg al vroeg zijn tweede gele kaart. Toch vochten de Nijmegenaren zich knap terug in de wedstrijd. Na een knotsgekke slotfase eindigde het in 3-3.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!