Foutloos PSV boekt elfde overwinning op rij: zesklapper tegen tien Heraclieden

04-11-2023 18:27 Laatste update: 18:28
1

PSV blijft ook na zaterdagavond nog altijd foutloos in de Eredivisie. De Eindhovenaren boekten hun elfde overwinning op rij, door zonder enige moeite te winnen op bezoek bij Heracles Almelo: 0-6. De thuisploeg speelde bijna zeventig minuten lang met tien man.

Guus Til begon weer eens in de basis bij PSV. Na zijn uitstekende invalbeurt tegen Ajax mocht de aanvallende middenvelder het deze keer vanaf minuut één laten zien van trainer Peter Bosz. Hij kreeg al na twintig minuten een forse tik op zijn enkel van Justin Hoogma. Dat gebeurde in de vijandelijke zestien, waardoor een strafschop en een rode kaart het logische gevolg was. Een domper voor Heracles, dat de hoop op een resultaat eigenlijk al vroeg zag verdwijnen. Luuk de Jong tekende namelijk vanaf elf meter voor de 0-1.

Heracles-coach John Lammers greep in. Hij haalde Mario Engels naar de kant en bracht een extra centrumverdediger in. Vlak voor rust zag de boezemvriend van Bosz echter hoe de dominante Eindhovenaren hun voorsprong verdubbelden. Jerdy Schouten maakte zijn eerste in dienst van PSV, door op randje zestien simpel de 0-2 binnen te schuiven.

De middenvelder bleef in de rust in de kleedkamer achter. Ismael Saibari was zijn vervanger, maar de Belg beleefde een ongelukkige invalbeurt. Hij moest na amper vier minuten al het veld verlaten met een oogblessure, waardoor Malik Tillman PSV's derde aanvallende middenvelder van de avond werd. De Amerikaan tekende in de 65e minuut voor de 3-0, door een scherpe voorzet van Joey Veerman bij de tweede paal binnen te tikken.

Het verzet van Heracles leek definitief gebroken. Even later deed ook André Ramalho nog een duit in het zakje door via een volley na een vrije trap de vierde Eindhovense treffer te maken. Til zorgde met een prachtige aanname en daaropvolgende knal voor de 0-5. Ricardo Pepi mocht vogelvrij de 0-6 tegen de touwen jagen.

Zodoende blijft PSV soeverein aan kop in de Eredivisie. De Eindhovenaren vergrootten hun voorsprong op nummers twee AZ en FC Twente tot acht punten, al komen zij later dit weekend nog in actie. Heracles blijft op de achtste plaats staan.