Nieuws

Vitesse-captain: 'Ik lijk op een verdediger als Varane, ik wil wendbaar blijven'

Vitesse-captain: 'Ik lijk op een verdediger als Varane, ik wil wendbaar blijven'

06-02-2022 11:51

Danilho Doekhi is op 23-jarige leeftijd uitgegroeid tot onbetwiste basisspeler en aanvoerder van Vitesse onder trainer Thomas Letsch. De centrumverdediger beschouwt zijn lichaam als tempel en werkt keihard om in topconditie te blijven. Het harde werken van de captain maakt indruk. 

Aan zijn arbeidsethos zal het niet liggen. "Inmiddels sta ik voor en na elke veldtraining ook nog in de gym", vertelt Doekhi aan De Volkskrant. Waar de lange verdediger vroeger nog wel eens naar een blikje frisdrank greep, is dat nu compleet anders. "Ik heb het sowieso niet in huis, dat maakt het al makkelijker", vertelt hij.

De inspanningen in de gym werpen zijn vruchten af. "Ik ben al redelijk groot qua bovenlichaam, en heb simpelweg niet de lichaamsbouw zoals Matthijs de Ligt. Als ik hem na zou gaan doen, met die enorme turbodijen, word ik veel te log." Vervolgens noemt Doekhi zijn grote voorbeeld. "Ik lijk eerder op een verdediger als Raphaël Varane van Manchester United. En ik wil, net zoals hij, wendbaar blijven."

"Hij heeft alles over voor die extra procent zelfverbetering", reageert Jan van Norel, die hoofd performance en innovatie is bij Vitesse. Volgens de begeleider is Doekhi volledig gericht op 'de top', het grote doel van de mandekker. "Danilho is nou het soort jongen dat je kunt omschrijven als een modelprof", besluit hij.