Transfernieuws

Real slaat grote slag en verlengt contract van sterspeler Vinícius

Real slaat grote slag en verlengt contract van sterspeler Vinícius

31-10-2023 14:19 Laatste update: 14:24

Real Madrid heeft het contract van Vinícius Jr. tot 2027 verlengd. De 23-jarige Braziliaan is een sensatie bij de Madrilenen en zal voorlopig niet vertrekken bij de club. 

Real maakt middels een statement bekend dat de handtekeningen zijn gezet. Vini werd in 2018 overgenomen van Flamengo voor 45 miljoen euro en dat blijkt tot dusver een gouden greep. De jonge aanvaller heeft inmiddels een geschatte marktwaarde van 150 miljoen euro. Real beschrijft de Braziliaan als 'nu al een van de meest indrukwekkende spelers van Real in de afgelopen jaren.' In 2022 werd al gespeculeerd over het contract van Vini, dat aanvankelijk tot 2026 doorliep, maar nu is er de bevestiging. 

Tot dusver was Vinícius dit seizoen goed voor twee doelpunten en een assist in de eerste acht wedstrijden in La Liga. Vorig seizoen stond de teller na 55 wedstrijden in alle competities op 23 goals en 21 assists. Vinicius werd maandag zesde op de Ballon d'Or-verkiezing en won bovendien de Socrates Award voor zijn grote hoeveelheid humanitair- en liefdadigheidswerk buiten het voetbal om.