Nieuws

Uitzinnige Veerman reageert op droomstart bij debuut voor FC Utrecht

Uitzinnige Veerman reageert op droomstart bij debuut voor FC Utrecht

05-02-2022 21:03 Laatste update: 23:25

FC Utrecht-aanvaller Henk Veerman heeft zaterdagavond een droomstart beleefd bij zijn nieuwe club. Hij maakte de winnende treffer in het duel met SC Cambuur.

Veerman verkaste in de wintertransferperiode van sc Heerenveen naar de Domstad. Na afloop is hij extra gelukkig met zijn treffer tegen uitgerekend het Friese Cambuur.

"Of dit een droomdebuut was? Als je er bij een 0-2 achterstand in komt en je wint met 3-2, kom je in de buurt van een droomdebuut", zo geeft hij aan in gesprek met ESPN. Hoewel hij op de bank begon eindigde op die manier zijn eerste duel in het shirt van de Utrechters in een feestje.

Veerman is niet teleurgesteld in de coach omdat hij niet in de basis begon. "Ik ben er net een week, dan moet je een beetje je plaats kennen." Na de winnende treffer voelde de Volendammer emotie van binnen. "Ik was trots." Hij beloofde de ouders van een overleden vriend en Utrecht-fan namelijk dat hij ooit het rood-wit zou dragen. "Dat het zo uitpakt, is mooi meegenomen. Mooier wordt het niet", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!