Transfernieuws

Feyenoord tastte naast Premier League-verdediger: 'Stond er toen wel open voor'

Feyenoord tastte naast Premier League-verdediger: 'Stond er toen wel open voor'

24-10-2023 21:53

Jan Paul van Hecke stond afgelopen winter open voor Feyenoord, zo vertelt hij in gesprek met Voetbal international. De verdediger van noemt de club uit Rotterdam zelfs 'geweldig', maar gaat nu voor zijn kansen in Engeland.

Van Hecke maakte in de zomer van 2021 de overstap van sc Heerenveen naar Brighton. Na één seizoen aan Blackburn Rovers te zijn verhuurd mocht hij zich in de hoofdmacht van The Seagulls bewijzen, maar kwam weinig aan spelen toe onder Graham Potter.

"Ik stond toen wel open voor Feyenoord. Ik speelde niet veel en het is een geweldige club", begint Van Hecke in gesprek met VI over de interesse die de Rotterdammers destijds toonde. Toen Roberto De Zerbi de naar Chelsea vertrokken Potter opvolgde, veranderde er het nodige voor de Nederlander. "Als ik jou was, zou ik blijven. Ik denk dat je veel gaat spelen. Jij gaat je minuten wel krijgen. Dat is wel aardig uitgekomen hè?", aldus de verdediger.

Toch was Van Hecke gevleid met de interesse vanuit de Nederlandse top, maar een snelle terugkeer is  onwaarschijnlijk. "Als je voor een Nederlandse topclub mag spelen, is dat mooi. Alleen ik speel in de Premier League. Dat ik aan ze gelinkt word, is leuk, maar door mijn vroege overstap naar Engeland heb ik dat stadium overgeslagen. RKC-uit kan ook mooi zijn, maar spelen in Engeland is wat iedere voetballer uiteindelijk écht wil", besluit hij.

Aanstaande donderdag wacht er wel een treffen met een andere Nederlandse topclub: Ajax. De Amsterdammers gaan op bezoek in Brighton om de groepswedstrijd in de Europa League af te werken.