Nieuws

Atal door OGC Nice geschorst na antisemitische video op sociale media

Atal door OGC Nice geschorst na antisemitische video op sociale media

18-10-2023 11:24 Laatste update: 11:42
2

Youcef Atal is door zijn club OGC Nice geschorst na het delen van een antisemitische video op sociale media. De Franse club had een onderzoek naar Atal gestart, nadat de verdediger werd verdacht van 'het verheerlijken van terrorisme'.

Afgelopen weekend bracht Nice al naar buiten dat het een onderzoek zou starten naar Atal, die de antisemitische post al had verwijderd. Atal meldde zich later met de mededeling dat hij 'nooit een boodschap van haat steunt'. Toch liet de Franse club het er niet bij zitten en startte een onderzoek naar de Algerijnse verdediger.

In een statement geeft Nice aan dat het na de terugkeer van Atal van het Algerijnse nationale team in gesprek ging met de voetballer. De club geeft aan dat het een eigen fout inziet met het te snel delen van het onderzoek rond Atal. Echter maakt de club ook duidelijk dat 'gezien de aard van de gedeelde publicatie en de ernst ervan' onmiddellijk tot disciplinaire acties richting Atal is gekomen.

Hoe lang de schorsing van Atal aanblijft, maakt Nice niet bekend. De club neemt het komende vrijdag in eigen huis op tegen Olympique Marselle.