Nieuws

Weghorst lovend over Van Dijk: 'Daar dan zo verantwoordelijkheid pakken'

Weghorst lovend over Van Dijk: 'Daar dan zo verantwoordelijkheid pakken'

16-10-2023 23:47

Wout Weghorst had tegen Griekenland dé kans om de score te openen, maar faalde vanaf elf meter. Na afloop van de uiteindelijk toch gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd blikte de Oranje-spits in gesprek met de NOS terug op het moment.

Een half uur na zijn gemiste strafschop moest Weghorst het veld verlaten voor debutant Brain Brobbey. Aan de wedstrijd houdt de spits een dubbel gevoel over. "Zeker vanaf het moment dat je wordt gewisseld zit je met een zuur gevoel op de bank, in de hoop dat het nog goed komt. Dan is het wel heel erg lekker dat het op het einde toch nog gebeurd", erkent Weghorst, die Virgil van Dijk in de slotfase wel raak zag schieten vanaf elf meter.

Weghorst looft Van Dijk dan ook om zijn kracht. "Zeker zo in de laatste minuut, daar dan de verantwoordelijkheid pakken. Iets wat ik wilde doen bij de stand van 0-0, maar goed ik miste. Daar kan je heel lang over praten, maar het is gewoon een slechte penalty", vervolgt de spits. "Dus ja, zeker wat mij betreft dan voor mij persoonlijk extra vreugde. Maar los van het feit dat die penalty uiteindelijk in de laatste minuut wordt beslist. Terwijl je weet dat het hier geen makkelijke wedstrijd wordt, gezien de omstandigheden en manier van spelen, is dat gewoon uitstekend dat je het voor elkaar krijgt om deze wedstrijd hier te winnen en een heel grote stap te zetten richting het EK."

Voor het Nederlands Elftal was het volgens Weghorst duidelijk wat er moest gebeuren. "Het belang van zo’n wedstrijd was voor iedereen duidelijk. Maar het zijn met name de omstandigheden, en dan gaat het nog niet eens zo zeer om het publiek of het stadion. Het is denk ik het slechtste veld waar ik ooit op gespeeld heb. Er zaten zelfs steentjes op.. Dat zijn wel omstandigheden wat het lastig maakt, waar we ons wel goed op hebben aangepast."