Transfernieuws

Nederlandse trainer vertrekt uit Champions League: Shakhtar Donetsk neemt afscheid

Nederlandse trainer vertrekt uit Champions League: Shakhtar Donetsk neemt afscheid

16-10-2023 16:19 Laatste update: 16:59

Patrick van Leeuwen is hoofdtrainer af bij Shakhtar Donetsk. De Oekraïense club, die actief is in de Champions League, heeft afscheid genomen van de Nederlander. 

Shakhtar meldt via de officiële kanalen dat de samenwerking tussen de twee partijen stopt. Het ontslag is enigszins opvallend, aangezien de sportieve resultaten van Shakhtar dit seizoen lang niet slecht waren. Van Leeuwen stond twaalf wedstrijden aan het roer bij de topclub en won onder meer van Royal Antwerp in de Champions League. In de nationale competitie had de club de minste verliespunten, maar stond de ploeg vanwege een minder aantal gespeelde wedstrijden derde.

Na het vertrek van Van Leeuwen zijn er nog vier Nederlandse trainers actief in de Champions League. Erik ten Hag (Manchester United), Arne Slot (Feyenoord), Peter Bosz (PSV) en Mark van Bommel (Royal Antwerp) maken nog kans op de trofee. Bij Shakhtar lijkt Darijo Srna het stokje van Van Leeuwen over te nemen. De oud-voetballer is sinds 2020 directeur van de club en was daar als speler maar liefst vijftien jaar actief.