Nieuws

Messi wil niet ingaan op vermeend spuug-incident: 'Weet niet wie deze man is'

Messi wil niet ingaan op vermeend spuug-incident: 'Weet niet wie deze man is'

13-10-2023 11:33

Lionel Messi wil niks kwijt over het vermeend spuug-incident van tegenstander Antonio Sanabria. De Paraguayaanse spits zou hebben gespuugd richting Messi, maar de aanvaller is zichzelf van geen kwijt bewust.

In de slotfase van het WK-kwalificatieduel tussen Argentinië en Paraguay raakte Sanabria en Messi in een verhitte woordenwisseling. Op beelden die viraal gaan zou te zien zijn dat Sanabria richting de kant van Messi op spuugt. "Het lijkt op de beelden alsof ik op hem spuug, maar dat is absoluut niet zo", meent Sanabria na afloop van de wedstrijd. "Messi was verder van mij vandaag op dat moment dan op de beelden lijkt. Op de foto zie je het allen van de achterkant en dan lijkt het inderdaad of ik op hem spuug. Maar dat is absoluut niet gebeurd", sluit de aanvaller van Torino af.

Zelf wil Messi er geen woorden vuil maken aan het incident, waar hij na de wedstrijd pas te horen kreeg van zijn ploeggenoten. "Ik weet niet wie deze man is, dus ik wil er geen big deal van maken", begint Messi tegenover Argentijnse media. "Zijn naam zal anders overal verschijnen en dan wordt hij hier telkens aan herinnerd."

Argentinië won de clash met Paraguay overigens met 1-0, dankzij een vroege treffer van Nicolas Otamendi. Zo gaat het met negen punten uit drie wedstrijden aan kop in Zuid-Amerika.