Nieuws

Tchouaméni deelt mening Van Dijk: 'Oplossing vinden om minder duels te spelen'

Tchouaméni deelt mening Van Dijk: 'Oplossing vinden om minder duels te spelen'

13-10-2023 07:28

Aurélien Tchouaméni deelt de mening van Virgil van Dijk over het spelen van minder wedstrijden. De international van Frankrijk wil samen met andere spelers een vuist maken voor het probleem.

Van Dijk werd op de persconferentie gevraagd naar zijn mening over het aantal wedstrijden die de beste voetballers ter wereld jaarlijks moeten spelen. Dat zijn er in de ogen van de Oranje-captain te veel en ook Tchouaméni deelt die mening.

"Ik denk dat we iets moeten doen als spelers want het is niet mogelijk om al die wedstrijden te spelen", begint de middenvelder van Real Madrid in gesprek met de NOS. "Als je eindigt met zeventig of tachtig wedstrijden, dan is dat niet goed voor je lichaam. Ook voor 38- of 39-jarigen is het moeilijker om dan te herstellen. We moeten samen een oplossing vinden om minder wedstrijden te spelen."

Vrijdagavond speelt Tchouaméni met Frankrijk tegen het Nederlands elftal. De nog altijd pas 23-jarige Fransoos weet dat er veel blessureleed is bij Oranje, maar schat het elftal nog altijd op waarde. "Het is een goed team. Ze spelen met veel vertrouwen en hebben goede spelers die voor de beste teams ter wereld spelen. We zijn klaar om te vechten voor hun fans", besluit hij.