Nieuws

De Boer ziet broer Frank niet snel terugkeren bij Ajax: 'Maar als Van Gaal belt..'

De Boer ziet broer Frank niet snel terugkeren bij Ajax: 'Maar als Van Gaal belt..'

10-10-2023 16:39

De kans dat Frank de Boer terugkeert bij Ajax, acht Ronald de Boer klein. De oud-voetballer spreekt zich bij Voetbal International uit over een mogelijke terugkeer van zijn broer in een technische rol bij Ajax.

De terugkeer van Michael van Praag en Louis van Gaal bij Ajax ziet De Boer als een stap in de goede richting. "Van Praag is een goede zet. Iedereen kan lacherig doen over zijn leeftijd, maar die man heeft alles nog op een rijtje", begint de oud-voetballer. "Daarnaast heeft hij heel veel bereikt in zijn leven, en met Van Gaal is dat hetzelfde. Hij moet gewoon zijn voelsprieten uitsteken en gaan rondbellen. Uiteindelijk trekt hij een conclusie en zegt hij wat er moet gebeuren. Daar is overigens wel enige haast bij geboden", meent De Boer.

Of we binnenkort ook broer Frank terug zien keren in een technische rol bij Ajax, ziet Ronald niet snel gebeuren. Frank is eerder gebeld, maar die werd toen al zwetend wakker om twee uur 's nachts met de gedachte dat hij die slangenkuil weer in zou moeten" weet Ronald over zijn broer. "Maar hij blijft natuurlijk Ajacied in hart en nieren. Dus je weet het nooit." Een terugkeer is volgens De Boer niet compleet uitgesloten. "Als Van Gaal belt kan dat wat losmaken. Maar Frank is op dit moment niet zo happig. Hij heeft net een haartransplantatie gedaan en hij wil natuurlijk niet dat die haren er nu weer uitvallen door de stress", sluit De Boer lacherig af.

Na zijn teleurstellende periode als bondscoach van Nederland op het EK in 2021, ging De Boer afgelopen zomer aan de slag bij Al-Jazira. Tussen 2010 en 2016 stond hij 263 wedstrijden aan het roer van Ajax.