Nieuws

Noppert baalt van ontbreken in Oranje-selectie: 'Liefst loop ik zelf naar Zeist'

Noppert baalt van ontbreken in Oranje-selectie: 'Liefst loop ik zelf naar Zeist'

07-10-2023 20:58 Laatste update: 20:55

Andries Noppert baalt van het feit dat hij niet geselecteerd is voor het Nederlands elftal. De keeper van SC Heerenveen was op zijn beurt het liefst zelf naar Zeist gelopen.

Noppert zat sinds het WK keer op keer bij de selectie van Oranje. Voor de aankomende wedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland is de keuze echter gevallen op Nick Olij. "Als je de vorm niet hebt en je geeft de aanleiding om andere keuzes te maken, dan is dat niet meer dan begrijpelijk. Dat snap ik ook", doelt de doelman op de fouten die hij de laatste weken maakte bij ESPN. "Je praat ook over inhoudelijke dingen met Lodewijks, maar dat ga ik hier niet vertellen. Je praat over dingen die anders kunnen en over hoe het nu is. In die dingen kon ik me goed vinden."

Toch ziet Noppert in dat een week vrij er ook voor kan zorgen dat hij alles weer op een rijtje krijgt. "Begrijp me niet verkeerd, het liefst ga ik lopend naar Zeist. Alleen in deze situatie is het wel lekker als je in een sleur hebt gezeten, dat je er even een weekje tussenuit kan. Als niemand dat begrijpt is het prima, maar voor mij wel."