Nieuws

Vermoedelijke opstelling AZ: Jansen wisselt niet tegen Legia, Pavlidis targetman

Vermoedelijke opstelling AZ: Jansen wisselt niet tegen Legia, Pavlidis targetman

05-10-2023 11:24 Laatste update: 11:27

AZ begint donderdagavond in de Conference League tegen Legia Warschau hoogstwaarschijnlijk met dezelfde elf spelers als afgelopen zondag tegen Fortuna Sittard. Het Algemeen Dagblad verwacht dat trainer Pascal Jansen geen wijzigingen doorvoert voor het duel met de Poolse tegenstander.

AZ had twee weken geleden een complete black-out in het eerste groepsduel met Zrinjski Mostar. Er was bij rust geen vuiltje aan de lucht voor de Alkmaarders, die een 0-3 voorsprong verdedigden. In de tweede helft ging het echter helemaal mis. De Bosniërs streden voor wat ze waard waren en wonnen uiteindelijk in eigen huis alsnog met 4-3.

AZ wil dus revanche, en dat zal het moeten nemen ook. Een nederlaag thuis tegen Legia kan namelijk al voor een aanzienlijke achterstand in de strijd om Europese overwintering zorgen. Trainer Jansen bouwt de laatste tijd steeds meer zekerheid in zijn elftal. Zo speelt hij sinds de uitwedstrijd tegen Vitesse van 3 september vrijwel altijd met dezelfde namen.

Alexandre Penetra begint daarom centraal achterin, samen met de 19-jarige Wouter Goes. Riechedly Bazoer kampt met een blessure. Yukinari Sugawara en David Møller Wolfe zijn de vaak opkomende backs. Sven Mijnans, Dani de Wit en Jordy Clasie vormen het middenveld. In de spits staat uiteraard Vangelis Pavlidis. De Griekse talisman wist in het huidige seizoen al negen keer te scoren voor AZ. Hij wordt geflankeerd door het 20-jarige duo Mayckel Lahdo en Myron van Brederode.

AZ – Legia Warschau begint donderdagavond om 21.00 uur in het AFAS Stadion. De wedstrijd is in hoogtepunten te volgen in het liveblog van VoetbalNieuws, dat te zijner tijd online komt.

Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Penetra, Goes, Møller Wolfe; Mijnans, De Wit, Clasie; Lahdo, Pavlidis, Van Brederode.