Champions League-droom verandert in nachtmerrie voor Van Bommel en Antwerp

04-10-2023 20:39 Laatste update: 20:45

Royal Antwerp heeft vanavond de allereerst overwinning in de Champions League ooit uit handen gegeven. In eigen huis verspeelde de Nederlands getinte ploeg een 2-0 voorsprong tegen Shakhtar Donetsk, dat met 2-3 won.

Al na drie minuten was het raak voor Royal Antwerp, dat Arbnor Muja na een fraaie actie in het strafschopgebied de score zag openen. Met Vincent Janssen, Owen Wijndal en Jurgen Ekkelenkamp in de basis kwam de thuisploeg na een half uur later al op een bredere voorsprong. Via een goed schot van Michel-Ange Balikwisha werd de doelman van Shakhtar voor de tweede keer geklopt.

Na rust kwamen de Oekraïners al snel met een antwoord, waar Danylo Sikan voor de aansluitingstreffer zorgde. Het zorgde voor geloof bij Shaktar. De ploeg, onder leiding van Patrick van Leeuwen, bleef strijden voor een resultaat. In de 71e minuut was Yaroslav Rakitskyi daar met de gelijkmaker. De droomavond monde uit in een ware nachtmerrie voor Antwerp. Want vijf minuten later zorgde Sikan met zijn tweede van de avond voor de comeback van 2-3. In de absolute slotseconden schoot Toby Alderweireld ook nog eens een strafschop mis.