Nieuws

Analisten zien slordig PSV in actie tegen Sevilla: 'Met elkaar aan het overspelen'

Analisten zien slordig PSV in actie tegen Sevilla: 'Met elkaar aan het overspelen'

03-10-2023 21:59

Jan Boskamp en Theo Janssen waren niet te spreken over de eerste helft van PSV tegen Sevilla. De analisten van RTL 7 zagen een slordige thuisploeg in actie, waar weinig dreiging van af kwam.

"Het begon goed van Sevilla, moet ik zeggen", begint Boskamp in gesprek met Janssen en Simon Zijlemans. "Daarna pakte PSV het even over en was het wachten op wat we gingen zien", aldus de analist. Collega Janssen zag een goede fase van Jerdy Schouten, "maar die viel daarna ook weer een beetje weg." "Het is gewoon heel erg slordig. Het laatste kwartier hebben we gewoon twee teams gezien die met elkaar aan het overspelen zijn. Het is heel matig", vervolgt Janssen.

Volgens de analisten was er geen pijl op het spel van PSV te trekken. Iets dat volgens Janssen met de Eindhovenaren zelf te maken heeft. "Hoe slordig die met de bal zijn, hoe veel verkeerde passes er worden gegeven. Ramalho had er eentje, die levert ‘m gewoon in bij een middenvelder. Het is dat die jongen die bal niet breed speelt, anders was het een levensgevaarlijke kans." Volgens Boskamp heeft de slordigheid met een ding te maken. "PSV loopt te veel met de bal. Dan krijg je ook dat die passes niet meer zuiver worden. Want er is echt heel veel balverlies", sluit de analist af.