Nieuws

'Steijn had wél invloed op Ajax-transfers en vroeg zelf om Sosa aan Mislintat'

'Steijn had wél invloed op Ajax-transfers en vroeg zelf om Sosa aan Mislintat'

28-09-2023 17:28 Laatste update: 17:34
1

Maurice Steijn heeft wel degelijk invloed gehad op het aankoopbeleid van Ajax, meldt VoetbalPrimeur. Uit gesprekken tussen de hoofdtrainer en de inmiddels vertrokken directeur voetbalzaken Sven Mislintat blijkt dat Borna Sosa uiteindelijk op aandringen van Steijn is gehaald.

In de berichtgeving rondom Mislintat wordt veelal geschetst dat hij solistisch handelde. Volgens VP zit de vork toch wel wat genuanceerder in de steel. De Duitse bestuurder en Steijn discussieerden eerder al over de komst van een linksback en de hoofdtrainer had het liefst Nicolás Tagliafico gewild, maar enkele uren nadat hij op de persconferentie na het duel met Ludogorets had verkondigd dat Ajax 'klaar' was op de transfermarkt vroeg hij aan Mislintat ‘of de linksback van Stuttgart’ nog een optie was.

Die vraag stelde Steijn omdat hij lucht kreeg van de vrijgekomen salarissen door het vertrek van Davy Klaassen (Internazionale) en Francisco Conceição. Volgens de VP zag de oefenmeester daarom zijn kans schoon om toch nog wat te doen op de transfermarkt, omdat hij naar eigen zeggen met Jorrel Hato en Gaston Ávila maar ‘twee goede opties’ op hun posities zou hebben gehad.

Ook dat laatste is vreemd, aangezien de namen van Owen Wijndal, die inmiddels bij Royal Antwerp speelt, en Anass Salah-Eddine niet werden genoemd. Ávila werd dus als 'een goede optie' beschouwd in de ogen van Steijn, maar in de Klassieker kwam niet de Argentijn maar de jeugdspeler van de Amsterdammers binnen de lijnen. Het heeft er dus alle schijn van dat Steijn met die wissel een wel degelijk een statement maakte.

Uit deze feiten concludeert VP dat de transfer van Sosa in een ander daglicht wordt geplaatst. 'Steijn had dus wel degelijk invloed op het aankoopbeleid en zette de Duitser voor het blok', klinkt het.