Transfernieuws

Van Gaal tast mis: Duitse bond gaat in zee met bondscoach Nagelsmann

Van Gaal tast mis: Duitse bond gaat in zee met bondscoach Nagelsmann

22-09-2023 11:55 Laatste update: 12:15

De Duitse bond heeft de aanstelling van Julian Nagelsmann bekendgemaakt. De pas 36-jarige Duitser is de jongste bondscoach ter wereld die op het moment actief is. 

De Duitse bond (DFB) maakt via de officiële kanalen bekend dat Nagelsmann de nieuwe bondscoach is. De laatste weken viel onder meer de naam van Louis van Gaal, maar de 72-jarige Nederlander werd uiteindelijk niet gekozen voor de klus. De naam van de Nederlandse oeuvreprijs-winnaar wordt nu gelinkt aan Ajax. Rudi Völler gold de laatste weken als interim-bondscoach en versloeg onder meer Frankrijk na een dramatische reeks van Die Mannschaft.

Duitsland organiseert het EK in 2024 en wil er alles aan doen zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens het toernooi. Het land won in 2014 nog het WK, maar is de laatste jaren enigszins afgezakt als topland in de mondiale voetballerij. Nagelsmann volgt de ontslagen Hansi Flick op. Duitsland speelt dit kalenderjaar nog drie wedstrijden: de Verenigde Staten (14 oktober), Mexico (18 oktober) en Oostenrijk (21 november) zijn de tegenstanders.