Nieuws

'Wijzigingen verwacht bij Marseille: Ajax lijkt voor verrassing te gaan staan'

'Wijzigingen verwacht bij Marseille: Ajax lijkt voor verrassing te gaan staan'

21-09-2023 12:44 Laatste update: 12:49

Interim-trainer Jacques Abardonado zal enige veranderingen doorvoeren in het elftal van Olympique Marseille is de verwachting. De Fransen nemen het donderdagavond op tegen Ajax in de Europa League.

Dat het niet goed gaat bij Marseille is een understatement. De club verkeert spoertief in zwaar weer en trainer Marcelino beloot daags voor de ontmoeting met Ajax op te stappen. Aan intrim-trainer Abardonado de taak om punten te pakken in Amsterdam. Ouest France meldt dat de trainer te horen heeft gekregen van de club om weinig te veranderen aan de basis.

Toch lijkt de trainer te kiezen voor wat andere spelers. De geblesseerde Leonardo Balerdi zal worden vervangen door Samuel Gigot. Achterin blijft het elftal verder ongewijzigd, maar op het middenveld staat wel wat te veranderen. Azzedine Ounahi zal in de ploeg komen en op het middenveld Joaquin Correa vervangen. Door een controlerende middenvelder toe te voegen op de plek van een aanvallende vleugelspeler lijkt de trainer af te stappen van het 4-4-2 systeem. Aangezien de Franse krant ook verwacht dat Iliman Ndiaye start lijkt een 4-3-3 systeem het meest voor de hand te liggen.

Vermoedelijke opstelling Marseille: Lopes; Clauss, Mbemba, Gigot, Lodi; Veretout, Rongier, Ounahi; Ndiaye, Vitinha, Aubameyang.