Opstellingen

Vermoedelijke opstellingen: Ajax heeft sterkhouders terug, Twente mist verdedigers

Vermoedelijke opstellingen: Ajax heeft sterkhouders terug, Twente mist verdedigers

17 september - 09:33
1

Steven Bergwijn en Steven Berghuis keren zondagmiddag naar alle waarschijnlijkheid terug in de basis bij Ajax. Dat is de verwachting van het Algemeen Dagblad. De twee ervaren krachten ontbraken nog in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-0), maar kunnen tegen FC Twente weer meespelen.

Zodoende beschikt trainer Maurice Steijn over een selectie op volle oorlogssterkte, behalve uiteraard de langslepende blessure van keeper Gerónimo Rulli. Gaston Ávila zal net als tegen Fortuna op linksback beginnen, waardoor Jorrel Hato naar het centrum schuift. Hij zal samen met aanwinst Josip Sutalo weer de dienst in de defensie gaan uitmaken.

Op het middenveld is uiteraard weer plaats vrij gemaakt voor Berghuis, die wordt ondersteund door Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic. Georges Mikautadze schuift daarom naar het lijkt naar rechtsbuiten, daar waar hij twee weken geleden nog op tien begon. Bergwijn start weer op links en Brobbey in de spits.

FC Twente-coach Joseph Oosting moet dealen met de afwezigheid van vleugelverdedigers Joshua Brenet en Gijs Smal. Zij zijn geblesseerd, net als de jonge Max Bruns. Het ziet er daarom naar uit dat de Belg Alec van Hoorenbeeck, die wordt gehuurd van KV Mechelen, naast Robin Pröpper in het centrum gaat beginnen.

FC Twente – Ajax begint zondagmiddag om 14.30 uur in de Grolsch Veste.

Vermoedelijke opstelling FC Twente: Unnerstall; Regeer, Pröpper, Van Hoorenbeeck, Sampsted; Kjølø, Steijn, Sadilek; Vlap, Ugalde, Rots.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gorter; Ávila, Hato, Sutalo, Rensch; Van den Boomen, Berghuis, Tahirovic; Bergwijn, Brobbey, Mikautadze.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s