Nieuws

'Steijn kan beschikken over ervaren krachten, defensieve problemen voor Twente'

'Steijn kan beschikken over ervaren krachten, defensieve problemen voor Twente'

15 september - 13:39

Het ziet ernaar uit dat Ajax-trainer Maurice Steijn komende zondag gewoon kan beschikken over Steven Bergwijn. De aanvaller van de Amsterdammers viel voor de interlandperiode nog uit met een knieblessure, maar zou tegen FC Twente weer minuten kunnen maken.

Dat meldt clubwatcher Johan Inan in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. "Ajax kan weer beschikken over Steven Bergwijn. De verwachting is dat hij de wedstrijd tegen FC Twente gaat halen", zo vertelt hij. Het zou een flinke opsteker voor Steijn betekenen, die in de laatste competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard veel van zijn ervaren krachten mistte. Naast Bergwijn was ook Steven Berghuis afwezig wegens een schorsing. Ook hij is tegen Twente weer inzetbaar.

Voor de Tukkers is er daarentegen minder nieuws. De ploeg van Joseph Oosting moet het in de Eredivisie-topper stellen zonder verdedigers Gijs Smal, Joshua Brenet en Max Bruns. Brenet kampt met een lichte blessure en hoopt naar verluidt nog een transfer af te ronden. Smal is al enige tijd uit de roulatie, maar heeft weer een terugslag gekregen.

FC Twente – Ajax begint komende zondag om 14.30 uur in de Grolsch Veste. De thuisploeg is na drie wedstrijden nog foutloos. Ajax won de seizoenopener met 4-1 van Heracles Almelo, maar liet daarna punten liggen tegen Excelsior (2-2) en Fortuna Sittard (0-0).

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s