Nieuws

Update: FC Barcelona bevestigt het nieuws en maakt contractverlenging Xavi kenbaar

Update: FC Barcelona bevestigt het nieuws en maakt contractverlenging Xavi kenbaar

10-09-2023 16:11 Laatste update: 22-09-2023 19:25

FC Barcelona gaat het contract openbreken van trainer Xavi Hernández. De opvolger van Ronald Koeman ligt binnenkort tot medio 2025 onder contract in Catalonië. De Spanjaard keerde in november 2021 terug bij de club waar hij als kleine jongen begon.

Xavi stapte in november 2021 bij Barcelona in als trainer en kwam in een moeilijke situatie terecht. Hij moest Ronald Koeman opvolgen die ontslagen werd vanwege slechte resultaten. Nu, bijna twee jaar later, heeft de oefenmeester het aardig op de rit. Afgelopen seizoen werd hij met Barcelona voor het eerst in vier jaar tijd weer kampioen van Spanje.

Vorige seizoen bevestigde Laporta plannen om Xavi een nieuw contract aan te bieden, gezien zijn huidige contract aan het einde van dit seizoen afloopt. Het Spaanse Mundo Deportivo meldt dat deze overeenkomst nu is afgerond en dat Xavi een flinke salarisverhoging krijgt. De verwachting is dat de aankondiging van de verlenging komende week al plaatsvindt. 

Update: FC Barcelona heeft de contractverlenging van Xavi officieel bekendgemaakt. De succesvolle oefenmeester ligt nu tot medio 2025 vast bij de club waar hij groot werd.