Nieuws

Salah-Eddine blijft strijdbaar ondanks concurrentie: 'Het hoort erbij'

Salah-Eddine blijft strijdbaar ondanks concurrentie: 'Het hoort erbij'

06-09-2023 11:18 Laatste update: 13:28

Ajax heeft op Deadline Day de voetbalwereld verrast door Borna Sosa binnen te halen voor de linksbackpositie. Een opvallende zet gezien het feit dat Anass Salah-Eddine, het talent uit eigen gelederen, net zijn plek in het eerste elftal leek te veroveren.

Salah-Eddine, die recentelijk nog aangaf vol voor zijn kans bij Ajax te willen gaan, ziet nu met de komst van Sosa een directe concurrent voor zijn positie arriveren. Over de transfer zei hij tegen Voetbal International: "Dat zijn dingen die je niet ziet aankomen. Ik kan zeggen dat ik het niet erg vind, maar dan zou ik liegen. Het is niet leuk, maar het hoort erbij."

Ondanks de versterkingen op zijn positie, blijft Salah-Eddine vastberaden. "Ik heb met de trainer gesproken en besloten dat ik vol voor mijn kans wil gaan bij Ajax. Voor mij is het een voordeel dat ik de club door en door ken."

Met de nieuwe uitdagingen die voor hem liggen, is het duidelijk dat Salah-Eddine opnieuw moet strijden voor zijn plek. Of het de 21-jarige Amsterdammer gaat lukken om Sosa en Gastón Ávila uit de basis te houden, dat moet nog maar blijken.