Breaking news

Kampioen Kökçü benoemd tot Eredivisie Speler van het Jaar, Simons grootste talent

Kampioen Kökçü benoemd tot Eredivisie Speler van het Jaar, Simons grootste talent

04-09-2023 21:46

Orkun Kökçü is uitgeroepen tot Eredivisie Speler van het Jaar. De voormalig middenvelder van Feyenoord werd beloond voor zijn prestaties bij Feyenoord in het afgelopen seizoen. Hij kreeg de prijs maandagavond overhandigd bij de Eredivisie Awards en is daarmee de opvolger van Jurriën Timber.

Daarmee troeft de Turks international onder meer teamgenoten Santiago Giménez en David Hancko af, maar ook Xavi Simons van PSV en Vaclav Cerny van FC Twente. Kökçü verdiende afgelopen zomer een transfer voor 25 miljoen euro naar Benfica, waarmee hij de duurste uitgaande speler van de Rotterdammers ooit werd.

Eerder op de dag ontving hij al de Gouden Schoen van de Eredivisie. De geboren Haarlemmer droeg met acht doelpunten en drie assists als aanvoerder groots bij aan het kampioenschap van Feyenoord.

Simons werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar. De huidige speler van RB Leipzig ontving de prijs uit handen van Ruud van Nistelrooij, zijn oud-trainer. Milos Kerkez, Million Manhoef, Shurandy Sambo en Kenneth Taylor waren ook genomineerd.

Bij de vrouwen vielen Fenna Kalma (Beste Speelster) en Esmee Brugts (Talent van het Jaar) in de prijzen. De goal van Michiel Kramer uit bij RKC werd verkozen tot de mooiste. Louis van Gaal werd tenslotte in het zonnetje gezet met de oeuvreprijs.