Nieuws

'Valencia en Tottenham zijn er bijna uit, Bergwijn naar Ajax nog steeds een optie'

'Valencia en Tottenham zijn er bijna uit, Bergwijn naar Ajax nog steeds een optie'

30-01-2022 11:44

Bryan Gil wacht op groen licht om gehuurd te worden door Valencia. De aanvaller van Tottenham Hotspur maakt waarschijnlijk het seizoen af in Spanje. Steven Bergwijn en Ajax zijn nog steeds in onderhandeling over een eventuele overgang. 

Dat de Spaanse aanvaller op punt van vertrek staat in Noord-Londen, heeft volgens transferexpert Fabrizio Romano geen invloed op de gesprekken tussen Bergwijn en Ajax. De Engelse club wil naar verluidt 25 miljoen euro zien voor de Nederlander en Ajax zit daar dichtbij. 

Gil maakte in 2021 de overstap van Sevilla naar de Spurs voor een bedrag van dertig miljoen euro. De aanvaller speelde vrijwel zijn hele jeugd in de sinaasappelstad en lijkt nu weer terug op weg naar Spanje. 

Daarmee kunnen alle speculaties tussen Bergwijn en Ajax nog niet van de baan. De twee clubs zijn dichter tot een akkoord gekomen over het transferbedrag van de Nederlandse linksbuiten, maar verder dan dat zijn de Noord-Londenaren en Amsterdammers nog niet gekomen. Ajax heeft al enige tijd interesse in Bergwijn en leek de aanvaller te kunnen vastleggen. Op 19 januari scoorde Bergwijn echter twee keer in blessuretijd tegen Leicester City, waardoor de aanvaller er een stuk beter op staat bij de club uit Engeland.