Transfernieuws

Ajax zwaait vleugelspeler uit: Conceição keert terug naar thuisland na één jaar

Ajax zwaait vleugelspeler uit: Conceição keert terug naar thuisland na één jaar

1 september - 22:15 Laatste update: 22:17

Ajax neemt (tijdelijk) afscheid van Francisco Conceição, die op huurbasis naar FC Porto vertrekt. De Portugese buitenspeler werd met grote verwachtingen naar Amsterdam gehaald, maar kon die het afgelopen seizoen niet inlossen.

Ajax en Porto bevestigen de overstap van de Portugees. Conceição werd in 2022 voor vijf miljoen euro overgenomen van Porto, maar leek aanpassingsproblemen te hebben in Nederland. In Portugal stond de aanvaller bekend als de Portugese Messi en daarmee waren de verwachtingen direct torenhoog: ondanks zijn dreiging op de rechterflank bleef het rendement van de speler laag.

Porto neemt de speler op huurbasis over, maar in de overeenkomst is wel een optie tot koop opgenomen, of deze verplicht is, is niet bekend. Ajax is ook verlost van het riante salaris van de twintigjarige speler. Conceição kwam het afgelopen seizoen tot negentien wedstrijden in de Eredivisie en was daarin goed voor drie assists. 

Bij Porto komt Conceição weer in een warm bad terecht. Vader Sergio Conceição is nog steeds de hoofdtrainer van de Portugezen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s