Nieuws

Sangaré verlaat PSV tóch nog: Ivoriaan voor miljoenen naar Premier League

Sangaré verlaat PSV tóch nog: Ivoriaan voor miljoenen naar Premier League

2 september - 02:30 Laatste update: 23:54

Ibrahim Sangaré heeft PSV op het laatste moment dan toch nog verlaten. De Ivoriaanse middenvelder heeft een meerjarig contract getekend bij Nottingham Forest, de club die hem al wekenlang hoopte binnen te halen. De Eindhovenaren houden naar verluidt een bedrag van 35 miljoen euro aan hem over.

De transfersoap rondom Sangaré is de laatste dagen hét onderwerp van gesprek bij PSV: gaat 'ie wel of gaat 'ie niet? Uiteindelijk is het dus het laatste geworden. Aanvankelijk leek de Premier League-club nog af te haken, maar door het naderende vertrek van Brennan Johnson naar Tottenham Hotspur moesten The Garibaldis wel doorschakelen. Met het geld dat door de Welshmen is vrijgekomen, kon Sangaré worden gehaald.

De 25-jarige Sangaré speelde afgelopen woensdag nog een grote rol in de wedstrijd van PSV tegen Rangers FC. De ploeg van trainer Peter Bosz won met 5-1 van de Schotten en plaatste zich zodoende voor het eerst sinds vijf jaar weer voor de groepsfase van de Champions League. Jerdy Schouten stond toen nog centraal in de verdediging, maar wordt naar alle waarschijnlijk de directe opvolger van Sangaré op zes.

De controleur kwam in de zomer van 2020 voor zeven miljoen euro over van Toulouse en speelde in totaal 140 wedstrijden voor PSV. Daarin scoorde hij vijftien keer en gaf hij ook tienmaal een assist. Met twee KNVB bekers en drie Johan Cruijff Schalen is zijn persoonlijke prijzenkast in Eindhoven ook aardig gevuld geraakt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!