Breaking news

'PSV ontvangt serieus bod uit Engeland voor Sangaré, transfer nogal onzeker'

'PSV ontvangt serieus bod uit Engeland voor Sangaré, transfer nogal onzeker'

31-08-2023 07:03 Laatste update: 07:03

PSV heeft woensdagavond na de plaatsing voor de Champions League een bod van 35 miljoen euro van Nottingham Forest ontvangen op Ibrahim Sangaré. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Het is echter allerminst onzeker dat de Ivoriaan de club ook gaat verlaten.

Ondanks dat het door de Engelsen geboden bedrag dicht in de buurt komt van de afkoopclausule, is Sangaré naar verluidt niet zeker van een eventuele stap naar de Premier League. Hij twijfelt of die op dit moment een goede is, al helemaal nu PSV zeker is van een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Woensdagavond werd Rangers FC in eigen huis met 5-1 overklast.

Echter zou PSV, mocht Sangaré vertrekken, met het ontvangen geld weer uitgaven kunnen doen. Voor Hirving Lozano bijvoorbeeld, de Mexicaanse aanvaller die dicht bij een terugkeer naar het Philips Stadion is. Bovendien gaf trainer Peter Bosz aan dat hij nog graag een extra centrale verdediger ziet komen. Ook Johan Bakayoko geniet nog grote interesse van buitenlandse topclubs, maar het ziet er voor hem meer en meer naar uit dat hij wil blijven. De Nederlandse transferwindow sluit in de nacht van vrijdag op zaterdag, dus veel tijd om zaken te doen is er niet meer.

Sangaré speelt sinds de zomer van 2020 voor PSV, dat hem destijds voor zeven miljoen euro overnam van het Franse Toulouse. Sindsdien speelde de 25-jarige controleur 139 wedstrijden in de hoofdmacht. Daarin scoorde hij vijftien keer en gaf hij ook tienmaal een assist. Zijn contract loopt nog tot medio 2027.