Transfernieuws

Update: Piroe zet handtekening onder contract bij Leeds, PSV profiteert mee

Update: Piroe zet handtekening onder contract bij Leeds, PSV profiteert mee

24 augustus - 15:11 Laatste update: 25 augustus - 09:22
1

Joël Piroe staat op het punt Swansea City voor Leeds United te verruilen en dat zal vanuit Eindhoven met goedkeuring worden bekeken. De Eindhovenaren houden een mooi bedrag over aan de overstap van de Nederlander. 

Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV een doorverkooppercentage van tien procent op de speler. Piroe lijkt voor ruim veertien miljoen euro de overstap te maken binnen het Championship, waardoor de club in de lichtstad 1.4 miljoen euro zal ontvangen. Piroe vertrok in 2021 bij PSV en werd voor ruim één miljoen verkocht aan Swansea verkocht. 

Piroe maakte het afgelopen seizoen indruk en mag aan de slag bij de Premier League-degradant. Het contract van de Nederlander liep tot 2024 door bij Swansea. Wel moet Piroe nog een persoonlijk akkoord bereiken met Leeds, dat vorig seizoen voorlaatste werd in de Premier League. 

Update: Piroe heeft officieel zijn handtekening gezet onder een contract bij Leeds. De aanvaller verbindt zich tot de zomer van 2027 aan de club. Ook bij PSV zal dit nieuws goed ontvangen zijn. Naar verluidt gaat er zo'n dertien miljoen euro gemoeid met de deal. Dankzij een doorverkoopclausule strijkt de club uit Eindhoven naar schatting meer dan een miljoen euro op.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s