Breaking news

'PSV zoekt naar defensieve versterking en komt uit bij oude bekende Branthwaite'

'PSV zoekt naar defensieve versterking en komt uit bij oude bekende Branthwaite'

23-08-2023 14:11 Laatste update: 14:18
1

PSV onderzoekt de mogelijkheden om zich te versterken met oude bekende Jarrad Branthwaite, zo meldt het Eindhovens Dagblad en De Telegraaf. De Eindhovenaren gaan naar verluidt voor het kopen van de Engelsman en nu wordt onderzocht of dat haalbaar is.

Branthwaite werd afgelopen seizoen vanuit Everton verhuurd aan PSV en knokte zich vooral in de tweede seizoenshelft in de basiself van de Eindhovenaren. De verdediger maakte indruk en lang werd er zelfs gedacht aan een definitieve overgang naar Nederland, maar hij bleek te duur. Bovendien werd de Engelsman kansen op speeltijd toegedicht in de Premier League.

Zo’n acht dagen voor het verstrijken van de transferdeadline hangt de vlag er heel anders bij voor Branthwaite. De verdediger lijkt de concurrentiestrijd bij Everton te verliezen en daarom gaat PSV opnieuw proberen om de Engelsman te kopen. Daarvoor moet wel eerst een speler als Ibrahim Sangaré moeten worden verkocht, klinkt het.

Mocht Branthwaite komen, dan zal PSV in ieder geval niet over hem kunnen beschikken in de Champions League-return tegen Rangers FC. Volgens de UEFA mogen er geen spelers meer worden ingeschreven.