Transfernieuws

'Porto en Ajax naderen elkaar voor Sánchez, huur met koopoptie aan de orde'

'Porto en Ajax naderen elkaar voor Sánchez, huur met koopoptie aan de orde'

21-08-2023 22:32 Laatste update: 23:55

FC Porto en Ajax komen steeds dichter bij een akkoord voor Jorge Sánchez. Dat meldt Fabrizio Romano maandagavond. Volgens de Italiaanse transferexpert gaat het om een huurdeal met een koopoptie voor vier miljoen euro.

Die zal alleen worden gelicht wanneer de Mexicaan meer dan vijftien duels gaat spelen voor de Portugezen. De rechtsback van Ajax is enigszins uit de gratie geraakt in het huidige seizoen en was persoonlijk al in vergevorderde onderhandelingen. Nu lijken beide clubs er dus ook uit te komen. Met Anton Gaaei haalden de Amsterdammers al een vervanger voor hem in huis.

Sánchez werd in de zomer van 2022 voor vijf miljoen euro door Ajax gekocht van Club América. Hij speelde in totaal 26 officiële wedstrijden voor de club, waarin hij driemaal scoorde. Zijn contract in de Johan Cruijff Arena loopt nog tot medio 2026.

Overigens is Sánchez niet de enige Ajacied die Porto snel hoopt te verwelkomen. De naam van Francisco Conceiçao wordt ook veelvuldig in verband gebracht met de Dragões. Ondanks dat zijn vader Sergio er trainer is en Conceiçao bij Ajax maar weinig speelt, lijkt technisch directeur Sven Mislintat echter niet direct te willen meewerken.