Nieuws

PSV nog niet uitgewinkeld na komst van Dest: 'Zijn achterin nog steeds bezig'

PSV nog niet uitgewinkeld na komst van Dest: 'Zijn achterin nog steeds bezig'

21-08-2023 15:16 Laatste update: 16:28

De komst van Sergiño Dest betekent niet dat PSV klaar is op de transfermarkt. Sterker nog, technisch directeur Earnest Stewart wil de komende dagen de defensie nog wat aansterken.

Met Dest haalt PSV een multifunctionele verdediger in huis. De Amerikaan kan zowel uit de voeten op rechts- en linksback en dat zou kunnen betekenen dat Jordan Teze rechts in het centrum geposteerd kan worden, zodat de positie van rechter centrale verdediger is opgevuld. Het lijkt niet het scenario te zijn waar Stewart zich op richt.

"Zoals bekend was zijn wij achterin nog steeds bezig. We hopen daar de komende tien, elf dagen daar de juiste invulling aan te kunnen geven", begint Stewart in gesprek met Voetbal International. "Dat moet wel passen in wie we zijn en in wat we kunnen. En ten tweede moet het een aanvulling zijn op de selectie. Dan zijn er nog een aantal spelers die op de nominatie staan voor verhuur. Dat zit nog in de pijplijn. De komende dagen zullen we daar veel aandacht aan besteden. Na Glasgow", besluit hij.

Als rechter centrale verdedigers worden de namen van Zeno Debast en Davinson Sanchez nog altijd aan PSV gelinkt. Het tweetal heeft nog altijd geen andere club gevonden en kan in theorie dus nog altijd de overstap naar Eindhoven maken.