Transfernieuws

'Zaakwaarnemers Dest overtuigd van transfer: stap naar PSV komt dichterbij'

'Zaakwaarnemers Dest overtuigd van transfer: stap naar PSV komt dichterbij'

19-08-2023 07:26 Laatste update: 10:31

Sergiño Dest gaat terugkeren naar Nederland. De Amerikaan lijkt onderweg te zijn naar Eindhoven waar hij komend seizoen bij PSV actief gaat zijn, meldt het Spaanse Diario AS.

Dest zit bij FC Barcelona op een dood spoor en mag vertrekken van de Catalanen. Trainer Xavi Hernández is allesbehalve gecharmeerd van de Amerikaanse back en de club ziet hem daarom het liefst definitief vertrekken. PSV heeft zich al gemeld voor de verdediger, maar van een deal was nog geen sprake. Het Spaanse AS stelt echter dat het wel eens snel kan gaan lopen. Zij melden dat de zaakwaarnemers van Dest er van overtuigd zijn dat de speler komend seizoen voor PSV gaat spelen. Mede door de aanwezigheid van Peter Bosz wordt een stap naar Eindhoven positief ingezien.

PSV lijkt in te zetten op een huurdeal met een optie tot koop. Dest werd op zijn negentiende naar Barcelona gehaald, maar kon zijn belofte nooit waar maken. Van zijn transfersom van 21 miljoen lijken de Catalanen niet al te veel meer terug te gaan zien. Momenteel wordt zijn marktwaarde geschat op tien miljoen euro. PSV heeft echter wel nog concurrentie van OGC Nice. De Fransen zijn de voornaamste kapers op de kust.