Breaking news

'Porto wil nog een speler losweken bij Ajax: terugkeer Conceiçao is mogelijk'

'Porto wil nog een speler losweken bij Ajax: terugkeer Conceiçao is mogelijk'

18-08-2023 18:32 Laatste update: 18:34

FC Porto hoopt tweemaal te shoppen bij Ajax. Volgens het Portugese SIC Notícias is de club naast het aantrekken van Jorge Sánchez ook bezig met een terugkeer van Francisco Conceiçao. Bij Sánchez lijkt er sprake te zijn van een optie tot koop, maar bij de voormalig jeugdspeler van Porto is dat nog onduidelijk.

Ajax nam Conceiçao in de zomer van 2022 nog voor vijf miljoen euro over van Porto. De 20-jarige aanvaller maakte echter geen ontuitwisbare indruk en speelde zijn wedstrijden daarom vooral bij Jong Ajax.

Vorige week meldde Voetbal International al dat Conceiçao wilde vertrekken uit Amsterdam, maar Ajax denkt daar anders over. Porto, de club waar Conceiçaos vader Sergio trainer is, speelt komend seizoen in de Champions League en staat naar verluidt met open armen klaar om hem weer te verwelkomen.

De Dragões zijn daarnaast bezig met het aantrekken van de Mexicaanse Sánchez. De rechtsback is enigszins uit de gratie geraakt in de Johan Cruijff Arena en zou al in vergevorderde onderhandelingen zijn met Porto. Met Anton Gaaei werd al een vervanger in huis gehaald.