Breaking news

'Ajax wil Tagliafico terughalen op linksback, Argentijn van Antwerp als back-up'

'Ajax wil Tagliafico terughalen op linksback, Argentijn van Antwerp als back-up'

14-08-2023 09:55 Laatste update: 16:52
4

Ajax heeft contact met Nicolás Tagliafico gelegd over een mogelijke terugkeer naar Amsterdam. Technisch directeur Sven Mislintat kreeg te horen dat de Argentijn open staat voor een nieuwe periode bij de club waar hij in 2022 vertrok en heeft als alternatief een verdediger van Royal Antwerp op de korrel. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend.

'De concrete interesse in de ex-Ajacied houdt verband met het feit dat Anass Salah-Eddine en Owen Wijndal trainer Maurice Steijn nog niet kunnen bekoren op de linksbackpositie', zo schrijft de ochtendkrant. Tagliafico, momenteel onder contract bij Olympique Lyon. speelde in totaal vier jaar voor Ajax. De club haalde hem in 2018 voor vier miljoen euro op bij Independiente. In totaal speelde hij 169 wedstrijden in het roodwit, scoorde 16 keer en gaf 23 assists. Met drie landskampioenschappen en twee KNVB bekers is zijn persoonlijke prijzenkast in de Johan Cruijff Arena ook aardig gespekt.

Tagliafico staat door zijn enorme werklust en kwaliteit aan de bal bekend als een enorme publiekslieveling in Amsterdam. Die liefde is wederzijds, gezien de video’s die hij afgelopen zomer deelde toen hij er nog op vakantie was. De komende tijd moet uitwijzen of Lyon bereid is om hem weer terug te laten keren naar het oude nest en voor hoeveel geld dat dan zal moeten gebeuren.

Gaston Avila
Mocht het niet lukken om Tagliafico binnen te hengelen, dan zou Ajax haar vizier hebben gerecht op de 21-jarige Gaston Avila van Royal Antwerp. Antwerp ziet hem liever niet vertrekken, maar kan met het prijskaartje van ongeveer twaalf miljoen euro wel weer herinvesteren in de selectie. Avila, net als Tagliafico een Argentijn, kan zowel centraal als op linksback uit de voeten.

Daarom wordt hij veelal vergeleken met Lisandro Martínez én geldt hij als back-up voor Hiroki Ito van VfB Stuttgart. Ajax heeft volgens De Telegraaf nog steeds hoop op de komst van de Japanner, maar de Duitsers laten vooralsnog weinig van zich horen.