Wedstrijdverslag

Australië halve finalist op WK Vrouwen na absolute penaltythriller tegen Frankrijk

Australië halve finalist op WK Vrouwen na absolute penaltythriller tegen Frankrijk

12-08-2023 12:00

Australië en Frankrijk hebben het zaterdagochtend lang spannend gehouden in de kwartfinale van het WK Vrouwen. Uiteindelijk moesten strafschoppen uitsluitsel geven over wie zich in de halve finale mocht melden. 

In de reguliere speeltijd werd er niet gescoord, waardoor de twee ploegen de verlenging in moesten. Frankrijk klopte nadrukkelijk op de deur in de verlenging, maar wist het net niet te vinden. Dat kwam vooral door het nodige kunst- en vliegwerk van de Franse verdediging en doelvrouw. Vlak voor het einde van de verlenging besloot Frankrijk een doelvrouwwissel door te voeren, zoals Louis van Gaal ooit deed op het WK met Jasper Cillessen en Tim Krul.

De wissel had niet het gewenste effect voor de Fransen, aangezien de eerste strafschop van de Fransen mis ging en Australië wél scoorde. De tweede strafschop van Australië werd echter wél gepakt door specialist Durand. Doelvrouw Mackenzie Arnold pakte de vijfde strafschop van Frankrijk en ging vervolgens zelf achter de bal staan, maar raakte hard de paal. Daarom gingen de ploegen naar sudden death. Pas bij de tiende penalty viel de beslissing nadat Frankrijk twee strafschoppen miste.